Soffhäng

Tudelduu! Halvsitter i soffan... Tänkte läsa bok. Hade lätt kunnat ligga här o läsa hela kvällen känns det som o skippa nyårsfest! Men det blir nog kul de var de lider.... Ska fira hos en kompis till Gustav! Hoppas alla får en trevlig kväll! Tjingeling

Justja. Idag på jobbet har jag bland annat mockat ut kalvkättar, dem vi har de yngsta kalvarna i. I dem har vi halm. Där får dem bo mellan en vecka o två veckor cirkus sen flyttar vi dem till större boxar där dem går i grupper om fyra.

Vad gör jag på jobbet?

Den frågan bruka ja få o få bruka svaret bli skrapa bajs, ge korna foder o ta hand om dem. Men det säger inte så mycket egentligen så tänkte jag kan visa vad jag gör lite så och då:)

Tex idag strödde jag djupströbädden,( själv faktiskt, vi bruka vara två) man stänger in djuren i en annan del av deras box o sen kör man in två halmbalar med traktorn,sen tar man isär två balar för hand med en högrep... Elle va de nu heter .hjärnsläpp. Och så sprider man ut det på 5 stora boxar där det går mellan 5-10 kvigor i varje box.

Det tar lite olika tid beroende på hur bra balar man har men runt 40 minuter.

Detta gör vi ca två gånger i veckan vid behov fast vi brukar somsagt vara två då är de inte lika slitsamt:)

Bakat kauka

Fick ett ryck o bakade en av mina favviskakor:)) pitekaka heter den! Så jävla gött... Keep on snasking!

RSS 2.0