Arg

Blir så jäkla frustrerad och provocerad när människor säger sig vara emot feminism.
För de första vill jag säga att jag tycker att ordet feminism är lite missvisande eftersom de sätter kvinnan i fokus och det är inte de som är meningen med jämställdhet. Det bygger ju på att både män och kvinnor ska ha samma förutsättningar att bygga sitt egna liv och bli behandlade på samma sätt. I dagens samhälle är det inte så, och det finns det forskning på.
En kvinna uppfostras i de flesta fall att kunna lyssna , vara omtänksam och att kunna ta hand om andra. En man uppfostras till att klara sig själv och ta plats och inte vika sig för vad som helst.
Vill man inte att båda könen ska bli uppfostrade på båda sätten.??

Att jämställdhet skulle vara att kämpa mot naturen är bara en dålig ursäkt.
Om vi nu skulle vara naturliga skulle vi ju inte raka oss, klippa oss, kvinnor skulle göra försök i att "para sig " med varandra ( som djuren) och likaså männen.

Och det verkar ju såna antifeminister tro att alla feminister är fula, orakade och deprimerade.
Det finns killar som är feminister precis som att det finns tjejer.

Det är också väldigt konstigt att man inte vill känpa för jämställdhet. En "vanlig" familj hade dels haft större inkomst ( om kvinnan får samma lön som mannen dvs) skillsmässofrekvensen hade troligen varit mindre eftersom båda parterna har lika förutsättningar och lika ansvar.
Företag hade troligtvis utvecklats bättre och tjänat mer pengar.
Kvinnor och män är olika och har olika erfarenheter och olika synvinklar på ting men det är ingen anledning att vi ska behandlas olika.

Och ni som misstror detta, det finns forskning på att samhället är ojämställt och att människor behandlas olika pga kön.

Tack för mig.

RSS 2.0